Nasze wartości.

Przez ostatnie 4 lata w ramach projektów realizowanych pod nadzorem Ministerstwa Sprawiedliwości nieodpłatnie świadczyliśmy pomoc prawną dla konsumentów na terenie Miasta Szczecin, powiatu choszczeńskiego, gryfińskiego, goleniowskiego oraz myśliborskiego.

W tym czasie udzieliliśmy prawie 2000 nieodpłatnych porad, przeprowadziliśmy liczne warsztaty i szkolenia dla beneficjentów, a przede wszystkim daliśmy im poczucie bezpieczeństwa oraz świadomości ich sytuacji i możliwości działania.

Wierzymy, że innowacje i rozwój technologii są najlepszą drogą do rozwoju całego społeczeństwa. Postęp wymaga wiedzy, edukacji oraz narzędzi do działania. Stąd konsekwentnie wspieramy ideę cyfryzacji życia społecznego.

Obecnie skupiamy się na transformacji cyfrowej instutucji, firm oraz przedsiębiorców dostarczając wysokiej jakości usługi eksperckie związane z elektronicznym obiegiem dokumentów, procesowaniem umów, podpisami elektronicznymi (kwalifikowanym, zaawansowanym, zwykłym).

Równocześnie chcemy poszerzać świadomość, wiedzę i możliwości wykorzystania innowacyjnych produktów i usług aktywnie włączając do tego procesu konsumentów.

Dlatego oprócz działań na rzecz firm i przedsiębiorców rozpoczęliśmy realizację dwóch projektów konsumenckich, których wspólnym mianownikiem jest świadczenie pomocy dla konsumentów za pośrednictwem Internetu (zdalnie).

Zaufali nam:

Nasza historia.

2014

Nasza Fundacja powstała w 2014 r. jako projekt społeczny, którego głównym celem jest pomoc konsumentom, cyfryzacja życia społecznego i zwiększenie zaangażowania beneficjentów w proces elektronicznej transformacji instytucji, firm oraz przedsiębiorstw.

2017-2020

W odpowiedzi na wzrost dynamiki życia społecznego i związane z tym co raz większe wyzwania stojące przed konsumentami w ramach projektów realizowanych pod nadzorem Ministerstwa Sprawiedliwości nieodpłatnie świadczyliśmy pomoc prawną dla konsumentów na terenie powiatu choszczeńskiego, gryfińskiego, myśliborskiego, goleniowskiego oraz Miasta Szczecin.

2019

Nawiązanie współpracy z partnerem technologicznym. Rozpoczęcie świadczenia usług wdrożenia elektronicznego obiegu dokumentów oraz podpisu elektronicznego.

2020

Przygotowanie pakietu wsparcia dla przedsiębiorców obejmującego digitalizację procesu pracy, w tym wsparcie pracy zdalnej.